Onderwerpen

Ga eropuit en wees tot zegen
voorganger Theodoor Meedendorp  

De stap om jezelf en je geloof te richten op je omgeving, lijkt misschien groot. Toch is het niet meer dan ‘zijn waar God je al heeft gebracht’. Op die plek zijn nieuwe wereld zoeken en ontdekken. Daar het goede doen en spreken om zo iets van die nieuwe wereld zichtbaar te maken in het hier en nu.

Lees meer over:
Ben jij een zegen? (21-02-2021)
Geroepen om te zijn (28-02-2021)

 

Eenvoudig en gul leven
ds. Maikel de Kreek

Als christenen geloven we dat we een nieuw leven hebben ontvangen door Jezus Christus. Als ons leven nieuw is, dan moet ook onze levensstijl nieuw zijn! En getuigen van de hoop die in ons is.

Lees meer over:
Ode aan de schepping! (07-03-2021)
Pure rijkdom! (14-03-2021)

 

Leren en bidden
ds. Jasper Klapwijk 

Groeien in je persoonlijke relatie met God – hoe doe je dat in corona-tijd? Bijbellezen en bidden zijn eeuwenoude praktijken die ook jou vandaag daarbij kunnen helpen.

Lees meer over:
Lerend luisteren (21-03-2021)
Blijvend bidden (28-03-2021)

 

Goede Vrijdag en Pasen
Omkeren en rusten

De praktijken omkeren en rusten gaan over de dagelijkse intentie en beweging om je hele leven met God te delen. Dat vraagt om het afkeren van wat je afhoudt van de weg achter Jezus aan en om het bewust kiezen voor de weg van liefde. Tegelijkertijd mag je rusten in Gods bevrijdende liefde. Je identiteit ligt in God en van daaruit mag je veranderen en meer op Jezus gaan lijken.

Lees meer over:
Stilstaan in het donker (Goede Vrijdag)
Het nieuwe normaal (Pasen)

Schuiven naar boven