ds. Jasper Klapwijk

Ik ben Jasper Klapwijk. Op het ogenblik ben ik predikant van de Ichthuskerk in den Haag. Daarnaast ben ik voorzitter van het Missionair Platform den Haag, een netwerk van ruim 20 kerken en pioniersplekken, die zich inzetten voor missionair werk in den Haag.

Voordat ik in den Haag terecht kwam was ik negen jaar domie in een grote dorpsgemeente in het Groningse Winsum. En daarvoor heb ik 15 jaar op Curaçao gewerkt als domi van de antilliaanse Iglesia Reformá.

Uitleg van Gods Woord in preken, cursussen en catechese is altijd wel zo’n beetje de kern van mijn werk geweest, en daar ligt ook mijn passie. Eigenlijk was ik al predikant toen ik echt ben gegrepen door het evangelie van de genade, en sindsdien mag ik dat evangelie graag doorgeven. Want als we iets nodig hebben, zeker in moeilijke tijden, dan is het dat wel.

Op Curaçao preekte ik geregeld 3 minutenpreekjes voor de Televisie, later heb ik meegewerkt met het EO programma De Kapel. Nu in de Corona-tijd preek ik ook geregeld voor een camera. Maar ik blijf het lastig vinden om te preken voor mensen die ik niet zie. Waarom ik dan toch meewerk aan dit programma? Omdat ik elke mogelijkheid wil benutten om het evangelie te laten horen.

In deze tijd waarin de mogelijkheden om samen te komen en elkaar op te bouwen in geloof beperkt zijn, is het goed om samen na te denken hoe we Jezus kunnen volgen. Daarbij mag ik twee kernthema’s behandelen: leren en bidden.

Schuiven naar boven