Pure rijkdom

GUL LEVEN (over hebben)

Het evangelie vormt een onuitputtelijke bron om overvloedig te delen met anderen. Een leven van een opofferende vrijgevigheid is een krachtig getuigenis van onze gulle God.

ds. Maikel de Kreek:
Wat is de ware betekenis van rijkdom? Zit rijkdom in het hebben van bezittingen of kun je uit de voeten met niets? Rijkdom wordt in onze samenleving vooral gemeten in het aantal euro’s en materiële zaken maar je kunt dit ook op andere gebieden ervaren zoals op het persoonlijke, financiële of zakelijke vlak.

In het onderwijs van Jezus is ‘rijkdom’ een dominant thema. In het merendeel van de gelijkenissen gaat het over geld en bezittingen. Naast Gods tegenstander is Mammon, de afgod van het geld, een grote rivaal die mensen verleidt om voor aardse dingen te kiezen. Jezus leert ons om verbinding te zoeken in de ware hartgesteldheid en dat zie je terug in de geschiedenis van de arme weduwe met haar twee muntjes.

Bekijk deze dienst op 14 maart via Beleefmee.nl

Liturgie 14-3-2021

Pure rijkdom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven