ds. Jaap van den Bos

Groningen is de stad waar Annemarie en ik met ons gezin wonen. We hebben een zoon van 15, en twee dochters, de ene is 13 en de andere 8 jaar. In een deeltijd aanstelling ben ik verbonden aan de Oosterkerk in Groningen. Daarnaast heb ik een bedrijfje in ondersteuning van preeklezers en van de leesdiensten in vacante kerken, vrij-spreken.com.

Een van de mooiste kanten van mijn werk vind ik het voorgaan in kerkdiensten. De boodschap van Gods liefde voor mensen op een toegankelijke manier verbinden aan mensen van vandaag boeit mij enorm. Ook het nadenken over en ontwikkelen van manieren van kerkzijn in deze tijd vind ik mooi.

Aan dit project werk ik graag mee omdat het thema mij raakt. Het omkeren en bewust naar Jezus gericht zijn vind ik belangrijk. Er is zoveel dat onze aandacht vangt en zoveel waardoor we ons laten opjagen. Het is een keuze je niet te laten meeslepen en bewust rust te zoeken bij Jezus. Het bijzondere is dat die ‘rust’ zo ongeveer synoniem is aan ‘leven’. Je leeft er van op, zeg maar.

Goede Vrijdag en Pasen zijn uitersten. Het donkere van goede Vrijdag waarbij alles op slot lijkt te gaan en het lichte van Pasen waarbij er toch opening en ruimte is.

Schuiven naar boven