Ode aan de schepping!

EENVOUDIG LEVEN (genoeg)

Leer leven van genoeg en te genieten van dat wat je van God hebt ontvangen. Deze praktijken gaan over rentmeesterschap en het besef dat we dingen niet ‘bezitten’ maar in gebruik hebben gekregen om er goed mee te doen.

ds. Maikel de Kreek:
Na de zondeval laat God de aarde niet aan haar lot over, ook niet als het kraakt en piept. God herstelt wat stuk is. Hij spoelt alles goed door met water en brengt nieuwe accenten aan. God is Eigenaar en neemt daarin verantwoordelijkheid. In de Psalmen zien we terug hoe God daarvoor wordt geprezen.

De oproep om God te loven voor wie Hij is en voor wat Hij maakt, beantwoorden wij met extra CO2 uitstoot, omkappen van tropisch regenwoud en overbemesting van de grond…

Bekijk deze dienst op 7 maart via Beleefmee.nl

Liturgie 7-3-2021

Ode aan de schepping!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven