Stilstaan in het donker

OMKEREN (zoeken)
Sta eens stil, luister met aandacht en kies er steeds weer voor om Jezus te volgen. Keer je af van de machten van zonde, haat, angst, onrecht en onderdrukking en kies voor de weg van waarheid, liefde, hoop, gerechtigheid en vrijheid.

ds. Jaap van den Bos:
“Een begraafplaats doet iets met mij. Het zet mij stil, het zet mij stil bij al die verhalen. Verhalen van mensen die niet meer leven. Maar ooit leefden ze. Ze speelden, praatten, stoeiden, dansten, werkten, vielen, stonden weer op, hadden lief, omhelsden, ze sliepen en werden wakker, en… ze haalden dag in dag uit adem. Sommigen werden oud, anderen stierven jong. Zij werden stilgezet. En dat zet mij weer stil.”

“Goede Vrijdag is stilstaan in het donker. Het donker van de geschiedenis van mensen. Het is nederige inkeer bij het donker van je eigen leven.”

Bekijk deze dienst op Goede Vrijdag 2 april 2021 via Beleefee.nl

Liturgie 2-4-2021

Stilstaan in het donker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven